Ελεονώρα Βέργου, M.Sc.

Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια

To 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ένα χρόνο μετά, το 2012, πραγματοποίησε το ετήσιο πρόγραμμα Certificate of Completion in Person-Centered Counselling Skills, όπου και γνώρισε τον κόσμο της προσωποκεντρικής συμβουλευτικής και πήρε την απόφαση να εκπαιδευτεί περαιτέρω πάνω στις αρχές της θεωρίας & της πρακτικής της.

Το 2015 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό (M.Sc.) Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, αποκτώντας το Certificate, Diploma και M.Sc. του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης University of Strathclyde Glasgow.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training – P.E.T.) και Δασκάλου (Teacher Effectiveness Training – T.E.T.), ένα μοντέλο που ίδρυσε ο Thomas Gordon.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας (Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου, ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, Μ.Κ.Ο «Κέντρο Ζωής» Αθηνών, Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βέλου-Βόχας, Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σικυωνίων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), μέσα στα οποία παρείχε συμβουλευτική και υποστήριξη σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων (γονείς, οροθετικά άτομα, άνθρωποι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, άτομα τρίτης ηλικίας) που είχαν την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης αλλά και την ανάγκη να λάβουν εξειδικευμένη βοήθεια πάνω σε καίριους προβληματισμούς που αντιμετώπιζαν στη ζωή τους.

Από το 2019 έως και σήμερα, συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (Κε.Συ.ΨΥ.), μία δομή που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα του Ε.Α.Π. (ακαδημαϊκή και διοικητική) & παρέχει τις υπηρεσίες της στους συμβουλευόμενους.

Από το 2014 έως και σήμερα δουλεύει ιδιωτικά ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και γονείς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Είναι εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό κέντρο “Ύπαρξη”, διδάσκοντας την ενότητα της Κοινωνικής Ψυχολογίας στο πρώτο έτος του προγράμματος “Εισαγωγή στην Ψυχολογία”.