Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας με μακροχρόνια και πολύπλευρη εμπειρία στην Ελληνική πραγματικότητα. Είμαστε λάτρεις της Προσωποκεντρικής φιλοσοφίας, χωρίς να γινόμαστε οπαδοί της. Είμαστε όμως οπαδοί της μεταλαμπάδευσης γνώσεων, του ανθρωποκεντρικού συστήματος αξιών, της προσφοράς στην κοινότητα, ενός νέου τρόπου να υπάρχουμε.

Το όραμα μας είναι να εκπαιδεύσουμε βιωματικά και θεωρητικά Προσωποκεντρικούς Συμβούλους και Ψυχοθεραπευτές, που να τιμούν το επάγγελμα και την Προσωποκεντρική προσέγγιση.

Μας ενδιαφέρει, οι άνθρωποι, που εκπαιδεύονται στο Προσωποκεντρικό κέντρο μάθησης ΥΠΑΡΞΗ, να κατανοούν  βαθιά την Προσωποκεντρική προσέγγιση και να απολαμβάνουν τον σεβασμό και  την ελευθερία να μαθαίνουν.

Δεσμευόμαστε από τα πιστεύω μας, τις αξίες μας, την επαγγελματική δεοντολογία, για αυτό καταναλώνουμε διπλάσιο χρόνο στην συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, παρά σε επιχειρηματικά πλάνα ανάπτυξης.

Με βαθιά επίγνωση του λειτουργήματος που επιτελεί ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας, ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά  για την άρτια επαγγελματική και δεοντολογική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μας και όχι για τον αριθμό αποφοίτων από την σχολή μας.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε διαρκώς νέα προγράμματα, για την συνεχιζόμενη κατάρτιση και επαγγελματική στήριξη των αποφοίτων μας.

Όσο είναι δυνατόν, δημιουργούμε διαδικασίες συμπεριληπτικές, εμπλέκοντας τους εκπαιδευόμενους μας σχεδόν σε κάθε εκπαιδευτική διεργασία.

Παράλληλα σεβόμενοι τις συλλογικές δράσεις συμπορευόμαστε με τα Επαγγελματικά όργανα, που μας εκπροσωπούν, όπως την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και την Ελληνική Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (ΕΠΒΕ), δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αποφοίτους μας να ενταχθούν σε αυτές.

Η δέσμευση μας στην ποιότητα, μας έκανε να συντάξουμε και Εκπαιδευτικό Κώδικα Δεοντολογίας, ώστε έμπρακτα να ακολουθούμε τις αξίες μας σε κάθε βήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο πυρήνας της προσέγγισης μας και της σχολής μας είναι και θα παραμείνει σε όλα τα επίπεδα η ΣΧΕΣΗ με αποδοχή, ενσυναίσθηση και αυθεντικότητα.