Αλέξης Τζοβάρας

Είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Οικογενειακός Θεραπευτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης (Ι.Σ.Ε.).

Αναλυτικότερα είμαι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έπειτα ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο Plymouth University της Αγγλίας. Κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εξέλιξης και ψυχοθεραπευτικής μου εκπαίδευσης έχω ολοκληρώσει το 4ετές πρόγραμμα της ΕΣΥΘΕΠΑΣ στην Συστημική προσέγγιση και πιο συγκεκριμένα μου έχει δοθεί ο τίτλος του Συστημικού – Οικογενειακού Συμβούλου – Θεραπευτή(Δίπλωμα Συστημικού Θεραπευτή) ενώ με επιτυχία έχω λάβει Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινκή Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία, αναγνωρισμένο από το General Hypnotherapy Standards Council της Μεγάλης Βρετανίας.

Θεωρώντας πολύ σημαντική την πολύπλευρη και συνεχιζόμενη εκπαίδευση ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζευγαριών, του EFT Greek Network, με εκπαιδεύτρια την κ. Κυριακή Πολυχρόνη, ενώ με επιτυχία έχω συμμετάσχει σε επιμορφώσεις, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία και στην Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων.

Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης έχω κάνει την πρακτική μου άσκηση στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και κατά την στρατιωτική μου θητεία προσέφερα τις υπηρεσίες μου στο κομμάτι της Ψυχικής Υγείας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου και στην Σ.Μ.Υ ΤΡΙΚΆΛΩΝ κατά την αξιολόγηση των εισακτέων στην σχολή των Υπαξιωματικών.

Είμαι Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ), της Ευρωπαικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C) και της Ευρωπαικής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA)

Scroll to Top